Melati van Java
de fanclub
biografie
bibliografie
Melatiana
boek van de maand
boeken downloaden
Damescompartiment online
contact
beginpagina

Mei/Juni 2007

Melati van Java: 'Op zijne wijze'. In: Miss Campbell en andere verhalen Schiedam: H.A.M. Roelants, 1924 (vierde dr.) Eerste dr. 1902

Miss Campbell en andere verhalenUit de verhalenbundel Miss Campbell staat deze week het ontroerende verhaal 'op zijne wijze' centraal. Vaderliefde die opofferend is, die het geluk van de dochter kiest boven dat van zichzelf.. en de dochter die beseft toch meer van vader dan van de echtgenoot te houden. Neen, het is geen moderne incestroman. Het is Melati van Java, die een zuivere liefde schetst.

Dokter Duinhove heeft zijn echtgenote Adèle verloren en was daarna zo ellendig, dat men voor hem vreesde. De enige die hem kon bereiken was zijn dochter Treesje. Voor haar bleef hij leven en voor haar wilde hij gelukkig zijn. Om haar stuurde hij Treesje naar kostschool. Toen ze thuis kwam, waren ze weer jaren samen gelukkig.

Dan trouwt ze. Toch. Haar echtgenoot Adriaan is jaloers op de liefde die ze voor haar vader voelt. Hij wil zo weinig mogelijk contact en zij gehoorzaamt, gesteund door haar vader, ondanks huwelijkse crisissen.

Dan wordt ze ziek...

Wie ook eens een mooi verhaal wil lezen over vader-dochterliefde, zonder een enkele dubbele bodem, wie gevoelig is voor tedere gezinsbanden, die mag 'Op zijne wijze'niet missen!

 

Op zijne wijze Klik op het plaatje om de roman Op zijne wijze te downloaden (bevat een zipfile: Word 35,6 kb).

Wilt u de vorige afleveringen met de andere Boeken Van De Maand zien? Klik dan hier.

 

  Damescompartiment!