Melati van Java
de fanclub
biografie
bibliografie
Melatiana
boek van de maand
boeken downloaden
Damescompartiment online
contact
beginpagina

Fanclubdag 2003

U ziet het: een extra feestelijke bijeenkomst! Deze maand is het 150 jaar geleden dat onze lievelingsschrijfster geboren werd (13 januari) en dat vierden we met een bijzonder programma. Was u erbij, dan weet u wat de afwezigen gemist hebben.

Dagtentoonstelling
Max van Ravestein ontmaskerd als Melati van Java
In de jaren '20 had Melati van Java schoon genoeg van de literaire kritiek. Ze besloot tot een truc. Onder het pseudoniem 'Max van Ravestein' bracht ze enkele romans uit. Wie is deze man, vroegen recencenten zich af. Jaren na haar dood gaf Anton van Duinkerken het antwoord: Melati van Java. Op de tentoonstelling vindt u de originele boeken van Max van Ravestein en informatie over de literaire rel die Melati veroorzaakte. Uniek!

Programma

13.00 uur: Informeel Welkom

14.00 uur: Welkomstwoord
door Josephine The-Postma en Vilan van de Loo
voorzitsters van de Melati van Java Fanclub

14.15 uur: In Extremis - FOTO!
reading van de toneelbewerking naar Melati's gelijkname novelle
een fel-dramatische liefdesgeschiedenis uit het oude Indië...
korte inhoud: In Extremis draait om twee Hollanders in Indië, rond 1900. Hij, Rudolf Terwolda, is een viriele bon vivant die genoot van het Indische leven. Hij rekende op zijn gezondheid en zijn tractement van de dienst. Zij, de vrome Céline, is uit Holland naar Indië gereisd omdat ze hoorde daar gemakkelijk te kunnen trouwen. Rudolf wordt ziek. Céline moet genadebrood eten bij een tante. Hij zoekt een verpleegster, zij wil een weduwenpensioen. Daarom trouwen ze. En "in extremis" op het laatste der dagen - gaan ze van elkaar houden. Rudolf sterft. Beiden hebben gekregen wat ze wensten. Of niet?
Rudolf: Anton van der Meyden - Céline: Esther Tak

14.45 uur: pauze

15.15 uur: Indische evergreens - FOTO!
zangeres Miranda Jillissen met gitarist Maurice Pourchez

15.45 uur: tijd voor tombola! - FOTO!
onder de strenge leiding van Nancy Lim

circa 16.00 uur: happy hour

Nieuwsgierig, belangstellend of sympathiserend? Meldt u dan aan als lid van de Melati van Java Fanclub en ontvang 't Melatibloempje. Mail ons vandaag nog!

 

  Damescompartiment!